RólunkAktualitásokTudástárGaléria 

Carola Café

2018. április 29-én különleges kávézó nyílt Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban. A Carola kávézó többek között azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa Szilvássy Carola grófnő kevésbé ismert életét és rendkívüli egyéniségét. A kulturális kávéház kialakításával egy olyan otthonos és kellemes helyet igyekeztek teremteni, amely hangulatában egyesíti a múlt tiszteletét és a modern világot, ahol találkozik a kultúra, a művészet és egy fontos társadalmi küldetés, a közösségformálás.

A kávézó egyben kiállítási térként is működik. Az itt találtható és folyamatosan látogatható tárlat választ ad olyan a kérdésekre, mint: hogyan mentett meg a kivételes grófnő 72 gyermeket a lángok közül, milyen némafilmet rendezett, repült-e vagy sem a Vérmező felett Bleriot-val, illetve, hogy milyenek voltak a hétköznapjai ápolónőként a fronton? A kiállításnak köszönhetően azt is megtudhatjuk, hogy milyen zenét hallgatott és milyen szépségpraktikákat alkalmazott abban az időben Carola.
 
Az egyedi tárlaton kívül a kávézó más különlegeséggel is szolgál. A Diakónia Keresztyén Alapítvány – Írisz Ház – Felnőtt fogyatékkal élők Munkaterápiás és Nappali megőrző Központ munkahelyteremtési programjának köszönhetően a kávézó megváltozott képességű embereket is foglalkoztat. A vendégek, azzal, hogy náluk fogyasztanak, a fogyatékkal élők társadalmi elfogadását és befogadását is támogatják, miközben betekintést nyerhetnek a sérültek mindennapi tevékenységébe és világába.

A kávéház rendszeresen szervez kulturális és művészeti programokat. Többek között izgalmas beszélgetésekkel, interaktív előadásokkal és hangulatos filmestekkel várják az oda látogatókat.
HUENGRO